Hodně lidiček se mě ptá co s bílky co zbyly, tak ty hned zpracuji na bílkový chlebíček.
Recept od paní Marcely Hrachovcové ze Zubří.

Potřeby: 5 bílků,12dkg mletého cukru, citronová kůru, 5dkg rozpuštěné másla, 12dkg polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva, dle chuti nastrouhanou čokoládu, ořechy, kandované ovoce, hrozinky.

Postup: bílky ušleháme v tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme další suroviny – cukr, citr. kůru, pol. mouku, rozpuštěné máslo, ořechy, čokoládu aj, prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané, vysypané formy na srnčí hřbet. Pečeme pozvolna asi 20 minut, 180-200st.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *